Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2016, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Ne postoji zemlja koja se na silu održala, pa neće ni BiH

Nema zemlje koja se na silu održala pa neće ni Bosna i Hercegovina, izjavio je predsjednik Srpske Milorad Dodik za N1.

Poručio je da su Sud i Tužilaštvo BiH vještački stvorene od strane visokog predstavnika kako bi eliminisali sve Srbe.

"Zalažem se za ukidanje ovih institucija kao vanustavne kategorije i ako to nije moguće onda je moguće da nema Bosne i Hercegovine", kaže Dodik.

Sud i Tužilaštvo BiH su neustavne i vještački stvorene institucije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << od strane međunarodne zajednice, kako bi nadomjestile ulogu Visokog predstavnika i na silu nametnula svoju volju.

Konstituisanje Suda i Tužilaštva BiH je vanustavno, jer o njima nikada nije postojao dogovor entiteta, kaže Dodik u intervju za N1.

"To je vještački namještena institucija, i Sud i Tužilaštvo BiH, koja bi vještački eliminisala sve Srbe koji nešto znače i u političkom i u privrednom smislu. Ta institucija ne bi trebalo da postoji", izjavio je predsjednik Srpske.

(N1, RTRS)
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Ne postoji zemlja koja se na silu održala, pa neće ni BiH

Izvor: Cafe.ba, 11.Dec.2016

Nema zemlje koja se na silu održala pa neće ni Bosna i Hercegovina, izjavio je predsjednik Srpske Milorad Dodik za N1.

Nastavak na Cafe.ba...

(VIDEO) Dodik: Ne postoji zemlja koja se na silu održala, pa neće ni BiH!

Izvor: Kurir, 11.Dec.2016

..."Zalažem se za ukidanje ovih institucija kao vanustavne kategorije i ako to nije moguće onda je moguće da nema Bosne i Hercegovine", kaže Dodik..Sud i Tužilaštvo BiH su neustavne i veštački stvorene institucije od strane međunarodne zajednice, kako bi nadomestile ulogu Visokog predstavnika...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.