Dodik: Može sastanak sa Šmitom, ali uz uslov

Izvor: Beta, 05.Avg.2021, 22:24

Dodik: Može sastanak sa Šmitom, ali uz uslov

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da može doći do sastanka sa Kristijanom Šmitom (Christian Scmidt) ali ne u svojstvu Visokog predstavnika medjunarodne zajednice u BiH, samo ako se o tome dogovore sve stranke iz Republike Srpske."Ako jednog dana odlučimo da se sa personom koja se zove Šmit, ali ne u svojstvu Visokog predstavnika, bilo gde da sastanemo, moj minimalni uslov je bio da se mi dogovorimo. Ako se ne dogovorimo, neće biti sastanaka", rekao je Dodik večeras za Radio-televizju RS (RTRS).Dodik je u sredu u Beogradu, posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao da će se zajedno sa liderima parlamentarnih stranaka iz RS sastati na Jahorini sa Kristijanom Šmitom, mada ga ne smatra Visokim predstavnikom.Kazao je da će se sastati s njim kao bivšim poslanikom i ministrom za poljoprivredu Nemačke.Opozicione Srpska demokratska stranka (SDS), Partija demokratskog progresa (PDP) i Demokratski narodni savez (DNS) danas su demantovale Dodikovu najavu o sastanku sa Šmitom, ističući da nije Dodik taj koji će odlučiti da li će se oni sastati sa Šmitom, već da će o tome samostalno odlučiti te političke stranke.Dodik je za RTRS večeras ponovio da je Šmit "lažni Visoki predstavnik i da se sa njim može ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dodik: Lazanski bio prijatelj srpskog naroda u Republici Srpskoj i Srpske

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Avg.2021, 14:40

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da je Miroslav Lazanski bio njegov prijatelj, ali isto tako i prijatelj srpskog naroda u Republici Srpskoj i same Republike Srpske.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.