Đorđević: Srbija spremna za novi talas izbelgica, ako do njega dođe

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Sep.2017, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Srbija spremna za novi talas izbelgica, ako do njega dođe

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da resorno ministarstvo teži da ojača i podstakne razvoj u oblasti antidiskriminacije i podrške ranjivim grupama, pre svega deci bez roditeljskog staranja.

Đorđević je dodao da se u pomenutom segmentu prepoznaju široke mogućnosti buduće saradnje sa organizacijom "Sejv d' čildren" sa čijim se predsavnicima danas sastao.

Đorđević je naveo tokom tog razgovora da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je sitaucija po broju migranata u Srbiji stabilna, te da je Srbija spremna za novi priliv izbeglica, ukoliko do njega dođe.

Ministarstvo je otvoreno za svaki vid saradnje sa "Sejv d' čildren",  ;posebno za zajedničke projekte koji su namenjeni migrantskoj populaciji, imajući u vidu činjenicu da se oni duže zadržavaju u Republici Srbiji.

"Najveću brigu poklanjamo najmlađim migrantima, posebno sada kada je početak školske godine i kada kreću u školu zajedno sa srpskom decom", rekao je Đorđević.

Tokom sastanka usaglašena ke dalja saradnja, ne samo kada je reč o zbrinjavanju migranata, već i brizi o svim socijalno ugroženim grupama, posebno deci.

Predstavnici "Sejv d' čildren" ocenili su da je Srbija primer dobre prakse zbrinjavanja migranata i da služi za primer svim zemljama u regionu.

"Na sastanku je zaključeno da će se i u narednom periodu zajednički raditi  ;na novim projektima, s obzirom na to da su dobrobit, zaštita i bezbednost dece jedna od prioritetnih pitanja Ministarstva i 'Sejv d' čildren'", navodi se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Đorđević prisustvovao sportskim igrama "Veselo kulinsko leto 2017."

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2017, 13:08

Održana tradicionalna manifestacija..Tradicionalne sportske igre “Veselo kulinsko leto 2017.“, na kojima su učestvovali korisnici ustanova za smeštaj lica sa smetnjama u razvoju iz cele Srbije, održane su danas u Domu za smeštaj odraslih lica “Kulina“ kod Aleksinca...Prvi put ovom događaju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.