Đilas: Kriminalci svuda u Srbiji uvezani sa SNS ili deo nje

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Okt.2019, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Kriminalci svuda u Srbiji uvezani sa SNS ili deo nje

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ocenio je danas da su u svim mestima u Srbiji kriminalci "uvezani" sa Srpskom naprednom strankom ili su deo nje, kao i da nema mesta gde se za zaposlenje ne traži "saglasnost SNS moćnika".

Đilas je na osnivanju Inicijativnog odbora te stranke u Prokuplju izjavio da je stepen >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "krađe i korupcije u Srbiji danas ogroman", te poručio da će odgovarati svi oni koji su prekršili kako zakone, "tako i moralne kodekse".

"Biću najveći borac za to da nema revanšizma, ali da ima pravde i da ima kazne – oni koji su krali, odgovaraće, ali će morati i da vrate ono što su ukrali, a ne samo da odsluže zatvorsku kaznu. I ne samo za to što su ukrali. Šta sa životima koje su uništili otpuštanjima vređanjima, pretnjama, šta sa 230.000 ljudi koje drže na ugovorima na određeno vreme da bi na svakih šest meseci mogli da ih ucenjuju? I za to će odgovarati", kazao je on.

Đilas je najavio da je ta u nedelju predložiti, kako ga je on nazvao, "Marinikin zakon" - specijalni zakon o borbi protiv korupcije javnih funkcionera, po uzoru na rumunski zakon koji je potpredsednica SSP Marinika Tepić prevela na srpski jezik. On je Prokupčanima kazao i da je pravda da oni sami odlučuju kako će se razvijati njihov grad i na šta će se novac trošiti.

"Donećemo zakon o decentralizaciji, ali ne da se ljudima na lokalu prebace samo ovlašćenja, već da im se pre svega prebace pare, pa neka sami odlučuju da li će se ulagati u škole, domove zdravlja ili nešto treće. Dakle, da se odlučuje ovde, a ne tamo gore – u Beogradu", istakao je Đilas.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Đilas: Film o paljenju knjige montiran u kuhinji Bebe Popovića

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Okt.2019

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas kazao je danas da je snimak paljenja knjige zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića na njegovoj promociji, film koji je montiran u, kako je kazao, kuhinji bivšeg šefa Biroa za komunikacije u Vladi Zorana Đinđića Vladimira Bebe Popovića...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.