Djedović: Ciljn nam je da se povežemo sa susednim zemljama i da razmenjujemo energiju

Izvor: Beta Video, 01.Dec.2022, 22:51

Djedović: Ciljn nam je da se povežemo sa susednim zemljama i da razmenjujemo energiju

BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Djedović rekla je da je Elektromreža Srbije uspela da jedan deo projekta uspešno realizuje, kao i da se Srbija već povezala sa Rumunijom, da će nastaviti povezivanje sa Bosnom i Hercegovinom i sa Crnom Gorom. ``Cilj nam je da se povežemo sa susednim zemljama kako bismo mogli što više električne energije da razmenjujemo pa i da izvozimo, jer gledamo da podignemo naše proizvodne kapacitete. Projekat Transbalkanskog koridora, u čemu nam pomaže EU ali i Nemačka i njihova razvojna banka sa donacijama i povoljnim finansijskim sredstvima, ima za cilj da se povežemo sa Bosnom i Hecegovinom, Crnom Gorom ali i sa Rumunijom i Italijom``, rekla je Djedović. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv


Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta Video...






Povezane vesti

Djedović: Srbija je nedvosmisleno odlučna na putu da smanji fosilna goriva

Izvor: Beta Video, 01.Dec.2022

BEOGRAD - ``Srbija je nedvosmisleno odlučna na putu da smanji fosilna goriva i da ukine ugalj do 2050. godine u proizvodnji struje. Da bismo u tome uspeli, moramo da računamo i da se nadamo se da će EU nastaviti da nas podržava. Smanjenje uglja u energetskom miksu i povećanje obnovljivih izvora...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta Video. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta Video. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.