Direktne optužbe: Pljuvanje u lice Evropskoj uniji

Izvor: B92, 23.Jun.2022, 07:24

Direktne optužbe: "Pljuvanje u lice Evropskoj uniji"

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da zapadne zemlje prikrivaju laži kijevskog režima.

"Ono što me više iznenađuje od laži koje svakodnevno saopštava režim u Kijevu jeste navijačko angažovanje Zapada u toj igri plasiranja neistine", rekao je ministar Lavrov sinoć u intervjuu za belorusku državnu televiziju BTRC, čiji je deo objavljen i na veb sajtu ruskog ministarstva spoljnih poslova, prenosi TAS S.

Šef ruske diplomatije je ocenio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je protivustavni državni udar u Ukrajini bio "pljuvanje u lice Evropskoj uniji", koja je prethodno preko Francuske, Nemačke i Poljske dala garancije za sporazum Janukoviča sa trojicom opozicionih lidera.

"Već sledećeg jutra su sve pogazili i poručili da je prioritet da se ukine regionalni status ruskom jeziku, a potom su poslali naoružane

razbojnike na Krim. Tako je sve počelo", predočio je Lavrov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Moldavija: Ne možemo u potpunosti da podržimo sankcije EU protiv Rusije zbog slabosti ekonomije

Izvor: Vostok.rs, 23.Jun.2022

Kišinjev ne može u potpunosti da podrži sankcije EU protiv Rusije zbog slabosti moldavske ekonomije, izjavio je zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Nikolae Popesku. Diplomata je napomenuo da je Kišinjev uveo određene restriktivne mere protiv Moskve u finansijskom i bankarskom sektoru. „Istovremeno,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.