Dinkić: Besplatna užina od domaće hrane

Izvor: RTS, 08.Mar.2014, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Besplatna užina od domaće hrane

Odmah treba obezbediti da svako dete u osnovnoj školi ima besplatnu užinu, od zdrave hrane proizvedene u Srbiji, da roditelji smanje svoje izdatke, a da naši poljoprivrednici više zarade, rekao lider URS-a Mlađan Dinkić, saopštio je URS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić izjavio je da je za decu u osnovnim školama potrebno obezbediti besplatnu užinu, napravljenu od domaće zdrave hrane.

"Svi znamo da je za rešavanje velikih problema potrebno vreme, ali neke male stvari možemo uraditi odmah. Treba odmah obezbediti da svako dete u osnovnoj školi ima besplatnu užinu, od zdrave hrane proizvedene u Srbiji, pa da roditelji smanje svoje izdatke, a da naši poljoprivrednici više zarade", rekao je Dinkić, saopštio je URS.

Dinkić je objasnio da "po jedna jabuka za svakog đaka uz užinu, to je preko 10 tona jabuka dnevno, pa da nam deca jedu zdravu hranu proizvedenu u Srbiji i da poljoprivrednicima bude bolje, a ne da bacaju jabuke".

To su, kako je rekao, male stvari koje mogu odmah da se urade, da bi ljudi u svim regionima osetili da žive makar malo bolje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić predložio da škole kupuju 10 tona jabuka dnevno za besplatnu užinu deci

Izvor: Press, 08.Mar.2014

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić založio se da se svim osnovcima u Srbiji obezbedi besplatna užina i to od zdrave hrane proizvedene u Srbiji.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.