Dačić u Nepalu: Podrška Srbiji u očuvanju suvereniteta

Izvor: RTS, 04.Maj.2018, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić u Nepalu: Podrška Srbiji u očuvanju suvereniteta

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se u Nepalu sa šefom diplomatije te zemlje Pradipom Kumarom Gjavalijem koji je peužio jaku i nedvosmislenu podršku naporima Srbije za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta.
Gjavali je ukazao da je Nepal privržen poštovanju međunarodnog prava i celovitosti međunarodno priznatih država, kao i da će blisko sarađivati sa Republikom Srbijom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u tom procesu.

Dačić, koji je doputovao u zvaničnu posetu Nepalu, rekao je da je zahvalan zbog principijelnog stava Vlade Nepala da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i upoznao je detaljno Gjavalija o aktuelnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Dvojica ministara založila su se i za unapređenje bilateralnih odnosa, a posebno ekonomske saradnje, a Dačić je najavio mogućnost ukidanja viza za građane Nepala.
Ministar Gjavali je izrazio veliko zadovoljstvo realizacijom posete, posebno imajući vidu činjenicu da su susreti na visokom i najvišem nivou između dve zemlje, uprkos tradicionalnom prijateljstvu, nedovoljno česti.
Gjavali je istakao spremnost nepalske vlade da uloži napore u pravcu sveobuhvatnog unapređenja bilateralnih odnosa dve zemlje, posebno kada je u pitanju ekonomska saradnja.
Šef srpske diplomatije rekao je srpske Vlada želi da u narednom periodu realizuje što više konkretnih oblika bilateralne saradnje, pre svega u političkoj, ekonomskoj, kulturnoj, obrazovnoj, sportskoj i drugim oblastima.
Naglasio je da jer posebno zadovoljan prisustvom u Srbiji velikog nepalskog privrednog giganta "Čaudari grupe" iz Katmandua, koji je oktobra 2017. godine otvorio svoju prvu evropsku fabriku nudli i drugih polugotovih jela od testenina u Rumi.
Izraženo je očekivanje da će i ostale nepalske firme, vođene primerom "Čaudari grupe", biti sve prisutnije u Srbiji.
Kako se  zaključuje u saopštenju MSP-a, Dačić je pozvao nepalskog kolegu da u narednom periodu poseti Srbiju, što je Gjavali sa zadovoljstvom prihvatio.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić u Nepalu: Podrška Srbiji u očuvanju suvereniteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2018

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Nepalu sa šefom diplomatije te zemlje Pradipom Kumarom Gjavalijem koji je pružio jaku i nedvosmislenu podršku naporima Srbije za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta...Gjavali je ukazao da je Nepal privržen poštovanju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.