Dačić odgovara Kribiju: Ostaje NE za Kosovo u UN

Izvor: Mondo, 25.Dec.2015, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić odgovara Kribiju: Ostaje "NE" za Kosovo u UN

"Srbija, naravno, neće podržati članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama koje bi značilo legalizaciju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, uključujući i Ujedinjene nacije", poručio je srpski vicepremijer.

Foto: Tanjug, Marko Đoković

Prvi potpredsednik srpske vlade Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, te reagujući na izjavu ambasadora SAD u Beogradu Majkla Kirbija poručio da je dijalog Beograda i Prištine statusno neutralan >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i podsetio da SAD i Srbija imaju različito viđenje pitanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, što se, kako kaže, moglo videti i prilikom razmatranja zahteva za članstvo Kosova u UNESCO.

Ambasador Kirbi je rekao u intervijuu "Novostima" da normalizacija odnosa Beograda i Prištine "podrazumeva članstvo Kosova u UN".

Dačić je, međutim, ukazao da kako i sam ambasador Kirbi kaže, po tom pitanju postoje i razlike između stava SAD i Evropske unije, gde pet država nije priznalo jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

"Srbija neće menjati svoju principijelnu politiku, uz punu posvećenost dijalogu kao jedinom načinu za rešavanje svih otvorenih pitanja", zaključio je Dačić, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Legalizacija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.