Dačić obavestio strane ambasadore kakvi su nam planovi s Rusima

Izvor: Vesti-online.com, 20.Okt.2014, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić obavestio strane ambasadore kakvi su nam planovi s Rusima

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić informisao je danas ambasadore država članica EU, predstavnike institucija EU i ambasade SAD o rezultatima posete ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu, kao i o budućim programima i sporazumima bilateralne saradnje Srbije i Rusije.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ivica Dačić izvestio strane ambasadore o Putinovoj poseti

 

Dačić je ponovio da Srbija ostaje čvrsto opredeljena da napreduje ka članstvu u EU, što je potvrđeno i na zajedničkoj konferenciji za novinare premijera Aleksandra Vučića i Putina, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova u Beogradu.

 

Dodaje se da Srbija ozbiljno i odgovorno pristupa procesu pregovora, zbog čega očekuje da njen trud bude verifikovan što skorijim otvaranjem poglavlja 32 (finansijska kontrola) i 35 (ostala pitanja i Kosovo).

 

Povodom dolaska u Beograd albanskog premijera Edija Rame, Dačić je obavestio međunarodne zvaničnike da su se obe strane saglasile da se ova poseta odloži za 10. novembar, čime se nedvosmisleno potvrđuje značaj saradnje u regionu.

 

Srbija je spremna da uloži napor u prevazilaženju situacije nastale usled incidenta tokom fudbalske utakmice Srbija-Albanija, zaključio je Dačić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Odalović: Evropske integracije bez alternative

Izvor: RTS, 21.Okt.2014, 08:20

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović kaže da put evropskih integracija apsolutno nema alternativu, ali da Srbija mora da vodi računa o svojim interesima i da će to svako, ko je dobronameran, razumeti...Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Odalović je ocenio da je poseta...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.