Dačić o promeni vlasti u Novom Sadu: Razgovaraćemo u subotu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2012, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić o promeni vlasti u Novom Sadu: Razgovaraćemo u subotu

BEOGRAD -

Socijalistička partija Srbije zalaže se da se svuda gde je to moguće napravi vlast koja oslikava stanje na republičkom nivou, izjavio je premijer Ivica Dačić i najavio sednicu Predsedništva socijalista u subotu.

Na pitanje o promeni vlasti u Novom Sadu, Dačić je rekao da "SPS ne može da bude talac tih odnosa" i založio se za to da gde god bude moguće vlast na lokalu bude kao na republičkom nivou".

"Mi ćemo u subotu imati sednicu Predsedništva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na kojoj ćemo razgovarati o tome i očekujem da i druge stranke zauzmu stav o tom pitanju, rekao je Dačić na konferenciji za štampu.

Ružić: SPS će podržati smenu Pavličića

Socijalistička partija Srbije podržaće smenu gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića i prekomponovanje vlasti u tom gradu, izjavio je danas predsednik Izvršnog odbora te stranke Branko Ružić.

"Stvoreni su uslovi da uz podršku SPS-a dođe do prekomponovanja vlasti u Novom Sadu", rekao je Ružić novinarima u Skupštini Srbije.

Govoreći o vlasti u Beogradu, on je dodao da SPS nije u poziciji da daje bilo kakve garancije za vlast u prestonici i da postoji jasan stav onih koji su dominantno utemeljeni u biračkom telu koji su rekli da će poštovati tu utemeljenost.

Ružić je dodao da SPS zahteve koalicionih partnera ne shvata kao ultimatume i da stranke vladajuće većine rade kao tim.

Prema njegovim rečima, SPS, nakon sednice Predsedništva stranke, želi da ustanovi princip koji će biti u funkciji građana da tamo, gde je matematički moguće, vlast bude upodobljena sa republičkom, a kako bi projekti u tim sredinama bili lakše realizovani.

"Ovde nema govora o smenama, radi se o prekomponovanju vlasti. I pre četiri godine bilo je sličnih zahteva. Ovo je u funkciji što boljeg funkcionisanja sistema", rekao je Ružić i dodao da taj princip mora da bude primenjen na jednak način za sve u svim sredinama gde je to moguće.

Sednica novosadske skupštine, na kojoj bi trebalo da se odluči o promeni vladajuće većine u gradu, zakazana je za danas, ali je odložena do daljnjeg.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.