Dačić o RS: Srbija neće sedeti skrštenih ruku

Izvor: N1 televizija, 02.Okt.2018, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić o RS: Srbija neće sedeti skrštenih ruku

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se Srbija, kao garant Dejtonskog sporazuma, ne meša u izbore u BiH.

"Srbija se ne meša u to ko će za koga da glasa, ali ono u šta se mešamo jeste opstanak Republike Srpske i prava srpskog naroda na ovom području", rekao je Dačić tokom svečanog otvaranja deonice autoputa "9. januar" od mesta Drugovići do Prnjavora.

On je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da "Srbija neće sedeti skrštenih ruku ako neko pokuša da uništi Republiku Srpsku".

"Srpski narod nikad nije bio faktor nestabilnosti. Biće taj faktor stabilnosti i dalje, ali ne dirajte slobodu srpskog naroda", rekao je Dačić.

On je kazao da mu je "nezgodno da dolazi u RS kao ministar inostranih psolova Srbije, jer su ovo unutrašnji poslovi unutar srpskog naroda".

"Srbija je garant Dejtonskog sporazuma, mi se ne mešamo u to za koga treba da glasate, ali ono u šta se mešamo jeste opstanak RS i prava srpskog naroda na ovom području", naveo je Dačić.

Dodao je da srpski narod "ima glavni projekt, a to je da se očuva ono što je u krvi stekao za vreme rata".

"Prema tome, na vama je da odlučite ko će to najbolje ostvariti. Vaš glavni projekat je da očuvate ono što ste u krvi stekli za vreme rata u BiH. Svako ko pokušava da uništi RS, mora biti svestan da Srbija neće sediti skrštenih ruku", rekao je Dačić.

On je dodao da to govori zbog toga "što mnogi u predizbornoj kampanju svoje rejtinge povećavaju antisrpskom kampanjom koja se vodi" i to "stalnim optuživanjem RS i rukovodstva, (predsednika RS Milorada) Dodika kao da su remetilački faktor".

"Ne dirajte u prava srpskog naroda i u slobodu srpskog naroda", rekao je Dačić, dodavši da on nije neko ko zna pričati o putevima, "ali da svi putevi vode u Beograd".

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Dačić o Republici Srpskoj: Srbija neće sedeti skrštenih ruku

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Okt.2018

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se Srbija, kao garant Dejtonskog sporazuma, ne meša u izbore u BiH..."Srbija se ne meša u to ko će za koga da glasa, ali ono u šta se mešamo jeste opstanak Republike Srpske i prava srpskog naroda na ovom području", rekao je Dačić...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.