Dačić na sednici Saveta bezbednosti

Izvor: RTS, 12.Jun.2013, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić na sednici Saveta bezbednosti

Premijer Srbije Ivica Dačić sutra će u sedištu UN u Njujorku razgovarati s generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom, a u petak govoriti na sednici Saveta bezbednosti o Kosovu.

Na sednici Saveta bezbednosti UN, posvećenoj situaciju na Kosovu, govoriće i premijer Srbije Ivica Dačić, potvrđeno je iz Vlade Srbije.

Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će se sutra, uoči sednice, sastati sa generalnim sekretarom UN, stalnim predstavnikom Velike Britanije i aktuelnim predsedavajućim SB Lajal Grantom, kao i sa stalnim predstavnikom Ruske Federacije pri UN Vitalijem Čurkinom.

U delegaciji koju predvodi Dačić nalazi se i ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić. 

Sednicu je zakazala Velika Britanija, koja ovog meseca predsedava Savetu bezbednosti.

Ban Kimun je u izveštaju pozdravio postizanje sporazuma između Beograda i Prištine i ocenio da se radi o istorijskom dostignuću, ocenivši da su tim dogovorom data značajna ovlašćenja zajednici srpskih opština.

Generalni sekretar UN je u izveštaju pozvao dve strane da otvore kanale komunikacije i učine napore da se sporazum sprovede.

"Pozdravljam prvi sporazum o vodećim principima za normalizaciju odnosa postignutih u okviru dijaloga, uz posredovanje Evropske unije. Ovo je istorijski uspeh ", rekao je generalni sekretar UN.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.