Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jun.2020, 12:34

Dačić na međunarodnoj konferenciji o suzbijanju kovid-19 solidarnošću

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasadorka Кine u Srbiji Čen Bo ocenili su danas da su odnosi dve zemlje u prethodnim mesecima dodatno produbljeni, uprkos specifičnim uslovima zbog pandemije kovid-19, saopštilo je ministarstvo.

Tokom sastanka u Beogradu, kineska ambasadorka je zahvalila na spremnosti šefa srpske diplomatije da na poziv državnog savetnika i ministra inostranih poslova Кine Vang Jia, učestvuje na međunarodnoj video konferenciji na visokom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nivou o "Pojasu i putu" pod nazivom "Suzbijanje COVID-19 solidarnošću".

Ona je izrazila uverenje da će konferencija imati veliki značaj za intenziviranje saradnje u borbi protiv kovid-19, kao i za ekonomski oporavak na globalnom nivou.

Dačić je istakao da Srbija pridaje veliki značaj održavanju konferencije i da će to biti izvanredna prilika za razmenu mišljenja o aktuelnoj epidemiološko situaciji na globalnom planu i o modalitetima za intenziviranje ukupne, posebno ekonomske saradnje u post- pandemijskom periodu.

On je zahvalio na pomoći kineske strane u borbi protiv kovid-19, dok je ambasadorka Čen zahvalila na podršci i pomoći koju je Srbija pružila Кini od početka epidemije u toj zemlji, posebno naglasivši značaj Dačićeve posete Кini u februaru, u najtežim trenucima, odnosno jeku epidemije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dačić sa turskim ambasadorom, srpski državljani slobodno mogu u Tursku

Izvor: RTS, 15.Jun.2020

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je turskog ambasadora Tanžu Bilgiča, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. . Ambasador Tanžu Bilgič je najavio da avio-kompanija "Turkiš erlajns" od 21. juna 2020....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.