Izvor: Nezavisne Novine, 23.Feb.2018, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Darbu: Preispitati odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je danas Gambiju da preispita odluku iz 2009. godine o priznanju samoproglašene nezavisnosti Kosova.

Dačić je ovu molbu prenio šefu diplomatije Gambije Usainu Darbu sa kojim se danas sastao u Beogradu.

"Moja molba je bila da još jednom preispitaju odluku bivše vlasti Gambije iz 2009. godine o priznanju Kosova", rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Darbom.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je istakao da sve veći broj zemlja u svijetu prispituje svoje odluke o priznanju takozvane nezavisnosti Kosova i Metohije.

Darbo je rekao da aktuelna vlast u Gambiji razmatra i neke od odluka ranijih vlasti iz oblasti spoljne politike.

"Smatramo da nisu sporovedene sve procedure", rekao je šef diplomatije Gambije.

Darbo i Dačić založili su se za jačanje ukupnih odnosa dvije države, a posebno u poljoprivredi, ekonomiji, turizmu, vojnom obrazozovanju i medicini.

Sagovornici su podsjetili na dobre odnose nekadašnje Jugoslavije i Gambije u vrijeme formiranja Pokreta nesvrstanih
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić pozvao Gambiju da preispita priznanje nezavisnosti Kosova

Izvor: Beta, 23.Feb.2018

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je danas u Beogradu šefa diplomatije Gambije Usaina Darboa da njegova zemlja preispita odluku o priznanju nezavisnosti Kosova.Dačić je na konferenciji za štampu posle sastanka sa svojim gambijskim kolegom "predložio i zamolio" da Gambija ponovo...

Nastavak na Beta...

Gambija razmatra povlačenje priznanja Kosova

Izvor: Mondo, 23.Feb.2018

Vlasti afričke države Gambija razmatraju niz spoljnopolitičkih odluka donesenih u periodu prethodne vlasti, posebno uključujući odluku o priznanju Kosova i Metohije, rekao je šef diplomatije ove afričke zemlje Usain Darbo...Foto: Youtube/Screenshot/TheFlag&AnthemGuy..On je to izjavio u razgovoru...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.