DSS traži raskid SSP i referendum

Izvor: Press, 20.Jan.2014, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS traži raskid SSP i referendum

Srbija je danas ugrožena, a sadašnji odnos EU prema Srbiji glavni je uzročnik državne, nacionalne i ekonomske krize Srbije, rekao je Ilić na konferenciji za novinare i naveo da politička neutralnost, za šta se DSS zalaže, omogućava Srbiji da bude ono što jeste i da sačuva svoj nacionalni i istorijski identitet.
On je ponovio da se DSS zalaže za prekid puta ka EU jer se, kako kaže, Unija ponaša prema Srbiji kao prema koloniji i za uspostavljanje politike u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ćemo, kako ističe, voditi računa o Srbiji.
"Možemo raditi sa EU kao partneri, a ne kao sužnji", rekao je Ilić iznoseći stav DSS-a da Srbija treba da bude vojno i politički neutralna i da se okrene istoku - Rusiji, Kini, Kazahstanu...
Ilić je rekao da su na jučerašnjoj Skupštini DSS usvojena Načela političke nautralnosti Srbije, dokument koji je postao sastavni deo Programa te stranke.
"To će doneti novu snagu DSS-u pred beogradske i moguće parlamentarne izbore", rekao je Ilić i naveo da je na jučerašnjoj izbornoj Skupštini stranke ponovo za predsednika izabran Vojislav Koštunica.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.