DSS: Otvoriti Kancelariju za saradnju sa Rusijom

Izvor: RTS, 06.Mar.2014, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Otvoriti Kancelariju za saradnju sa Rusijom

Neophodno otvaranje Kancelarije za saradnju sa Rusijom koja bi doprinela povećanju izvoza proizvoda i omogućila bolji tretman srpskih radnika u Rusiji, rekao potpredsednik DSS-a Nenad Popović.

Potpredsednik DSS-a Nenad Popović rekao je da je neophodno otvaranje Kancelarije za saradnju sa Rusijom koja bi doprinela povećanju izvoza proizvoda i omogućila bolji tretman naših radnika u Rusiji.

To će, kako je rekao, biti jedna od prvih odluka DSS-a ukoliko ta stranka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dođe na vlast.

"Srbija mora negovati dobre ekonomske odnose sa zemljama Evropske unije, ali se evrointegracije moraju prekinuti. Sa druge strane, treba da postoje institucionalni mehanizmi za saradnju sa Rusijom, jer smo jedina zemlja koja ima bescarinski dogovor sa Rusijom", naglasio je Popović predstavljajući Užičanima politički i ekonomski program DSS-a.

Popović je istakao da će "daljim srljanjem u evropske integracije - najdalje za dve godine bescarinski sporazum sa Rusijom morati da bude ukinut".

"Zahvaljujući srpskim kompanijama posao u Rusiji našlo je 50.000 ljudi, a bez carine je izvezeno domaće robe u vrednosti od oko 150 miliona evra", rekao je Popović, ističući da su nova gradilišta u toj zemlji šansa za srpsku građevinsku industriju.

Popović je istakao da će se DSS zalagati i za otvaranje otkupnih centara koji će poljoprivrednicima omogućiti da njihova roba stigne do velikih trgovina.

Objasnio je da bi tako u Rusiju stizala široka paleta proizvoda i količina koje mogu da zadovolje veliko rusko tržište.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DSS: Srbija uvek uz Rusiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2014, 13:23

Srbija ne sme na bilo koji način da učestvuje u politici Evropske unije protiv Rusije, jer je Srbija uvek u svojoj istoriji bila uz Rusiju i tako mora da bude i sada, rekao je Nenad Popović, potpredsednik DSS posle sastanka sa Valerijem Rjazanskim, članom predsedništva Generalnog saveta ruske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.