DODIK ZAGRMEO: Nije Srpska kriva što BiH nije dobila 250 miliona evra od Evropske unije

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2020, 19:55

DODIK ZAGRMEO: Nije Srpska kriva što BiH nije dobila 250 miliona evra od Evropske unije

Iz EU sramno uslovili davanje pomoći za borbu protiv korona virusa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska nije odgovorna što BiH nije dobila 250 miliona evra evropske pomoći za rešavanje posledica epidemije korona virusa.

- Taj novac pripada i Republici Srpskoj. Međutim, ako su mislili da sve treba centralizovati, onda to ne dolazi u obzir - kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim rečima, Republika Srpska ne prihvata da se putem centralizacije dodeljuje pomoć, dodavši da postoje pravila koja treba da se poštuju.

- Verujem da ćemo dobiti sredstva EU, a Republika Srpska mora da bude vidljiva u svemu. Laž je da BiH dobija sredstva ili kredit i da ih vraća, jer je poznato da entiteti vraćaju novac i šta ima neko da pregovara u ime Republike Srpske - naveo je Dodik.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković ranije je izjavio da RS "neće podleći uslovljavanjima bilo koga, pa ni EU, da zarad neke finansijske pomoći uruši mehanizam koordinacije i nadležnosti, koje joj po Ustavu pripadaju".

- Ne mogu nas dovoditi u poziciju da biramo između pomoći EU i opstanka Republike Srpske. Uvek ćemo biti opredeljeni za Republiku Srpsku - rekao je Višković, komentarišući navode u sarajevskim medijima da je RS "krivac" što BiH ne može da dobije 250 miliona evra pomoći od EU za rešavanje posledica epidemije koronavirusa.

EU je slanje pomoći uslovila dogovorom o preostalih 14 pitanja, od 650, koliko je pred BiH postavila Evropska komisija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.