DELTA: NIKO NIJE NI BLIZU KUPOVINE MAKSIJA

Izvor: Kurir, 24.Maj.2010, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DELTA: NIKO NIJE NI BLIZU KUPOVINE "MAKSIJA"

BEOGRAD - Srpska kompanija Delta holding demantovala je danas medijske napise da je u završnim pregovorima o prodaji trgovinskog lanca Delta maksi.

U saopštenju kompanije je potvrđeno da je više investicionih fondova i multinacionalnih kompanija zainteresovano za ulazak u vlasničku strukuru Maksija i da je Delta dobila nekoliko ponuda, ali se ističe da nijedan potencijalni partner nije u završnim pregovorima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
"Nijedan potencijalni partner nije u završnim pregovorima, niti je na korak do ulaska u vlasništvo "Maksija", a posebno ne na korak do većinskog paketa", istakao je Delta holding.

Novosadski nedeljnik Akter objavio je danas da je Delta holding u završnim pregovorima o prodaji lanca maksi diskonta belgijskom trgovinskom lancu Luj Delez (Groupe Louis Delhaize).

Delta holding je naglasio da tekst objavljen u poslednjem broju nedeljnika Akter "predstavlja potpunu improvizaciju koja Delta holdingu i Delta maksiju može da nanese izuzetno visoku materijalnu i nematerijalnu štetu".

Delta maksi je najveći trgovinski lanac u Srbiji. Kako se navodi na kompanijskom sajtu www.deltaholding.rs, u okviru Delta maksi grupe na tržištima Srbije, Bugarske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine posluje oko 500 maloprodajnih prehrambenih objekata. Prema navodima sa sajta, Delta maksi grupa u ovoj godini očekuje prihod od 1,74 milijarde evra.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.