DANAS TEST IZ MATEMATIKE: Mali maturanti polažu drugi od tri ispita

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2019, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANAS TEST IZ MATEMATIKE: Mali maturanti polažu drugi od tri ispita

Testiranje znanja matematike za sve svršene osmake počinje danas u 9 časova, i trajaće dva sata.

U pitanju je drugi od tri ispita koji đaci polažu u okviru male mature, a na kojima mogu sakupiti ukupno 40 bodova za upis u srednje škole.

Savršeno urađen test iz matematike kandidatu donosi 13 poena, a da bi ih zaradio, đak mora da se izbori sa 20 zadataka koji podrazumevaju tri nivoa znanja: osnovno, srednje i napredno.

U istom terminu - od 9 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do 11 časova, juče je održan test srpskog, odnosno maternjeg jezika, a kombinovani test, koji podrazumeva zadatke iz fizike, hemije, biologije, geografije i istorije, planiran je za sutra, 19. jun.

Preliminarni rezultati završnih ispita očekuju ih već u petak, 21. juna od 8 časova, a biće istaknuti u osnovnim školama.

Prijem žalbi i rešavanje žalbi učenika na preliminarne rezultate završnog ispita, planiran je za subotu, 22. jun od 08 do 16 časova u osnovnim školama, a dva dana kasnije, u ponedeljak, i u okružnim komisijama.

Konačni rezultati male mature biće objavljeni u četvrtak 27. juna, do osam sati ujutru, nakon čega tokom naredna dva dana sledi popunjavanje i predaja lista želja, što će đaci činiti u svojim matičnim osnovnim školama.

U koju srednju školu su "upali", saznaće sedmog jula, a sledeća dva dana planirana su za upis.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

JAJIMA NA MINISTARSTVO, BLOKADA SLAVIJE Osmaci protestuju u centru Beograda, traže da se PONIŠTI ZAVRŠNI ISPIT (VIDEO)

Izvor: Blic, 18.Jun.2019

Testovi za malu maturu procureli su i pre samog polaganja, zbog čega je polaganje matematike odloženo za četvrtak, te su brojni nezadovoljni osmaci u 13 časova otpočeli protest pred Ministarstvom prosvete, tražeći smenu ministra Mladena Šarčevića i ukidanje male mature.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.