DA LI JE JANŠA OTVORIO PANDORINU KUTIJU ZAPADNOG BALKANA? Stigao zvaničan stav EU o promeni granica!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2021, 13:45

DA LI JE JANŠA OTVORIO "PANDORINU KUTIJU" ZAPADNOG BALKANA? Stigao zvaničan stav EU o promeni granica!

Portparol EU Peter Sano rekao je danas da Unija nije promenila stav o granicama na Zapadnom Balkanu

Portparol EU Peter Stano izjavio je danas da je stav EU po pitanju eventualnih promena granica na Zapadnom Balkanu nepromenjen i jasan.

- Ništa ne bi trebalo da se menja kada su u pitanju granice na Zapadnom Balkanu. Treba da se radi na regionalnom pomirenju i saradnji, što je i logika evrointeracionog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << procesa. Sva otvorena pitanja među državama treba rešavati u procesu koji ne zalazi u opasne teritorije, a koji se oslanja na zakone i principe EU - rekao je Stano na rednovnoj konferenciji za medije u Briselu.

On je poručio da Evropska komisija nema zvanične informacije o prispeću niti sadržaju tzv. "non papera" koji je prema nekim medijskim navodima, premijer Slovenije Janez Janša poslao predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu.

"Nezvanični dokumet" koji je Janša, prema pisanju medija u BiH, uputio predsedniku Evropskog saveta, među prioritetima predstojećeg slovenačkog predsedavanja EU ima i "završetak raspada Jugoslavije".

Janšina ideja, prema pisanju medija u BiH, podrazumeva promenu granica na Zapadnom Balkanu, odnosno stvaranje "velike Srbije" i "velike Albanije", kao i "komadanje BiH".

Sam Janaša nije potvrdio postojanje ovakvog dokumeta, a iz kabineta Šarla Mišela nisu mogli da potvrde da mu je stigao takav dokument.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.