Izvor: Piplmetar.rs, 25.Maj.2017, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČLAN ŽIRIJA „SUPER LJUDI“ Doktor Vuk Aleksić ima 28 godina, specijalizant je neurohirurgije i kida intelektom

Većina se pitala ko je dečko koji je u članu žirija Super ljudi. U pitanju je doktor neurohirurgije Vuk Aleksić, dečko koji ima 28 godina i koji je završio medicinu sa prosekom 9,7.
Fakultet je upisao na budžet, a dobar deo knjiga je srećom mogao da pozajmi od brata pa tu nije bilo većih problema. Ipak kako kaže knjige umeju da budu veoma skupe pogotovu strana literatura.
“Knjige stranih autora se kreću i do nekoliko stotina evra. Srećom često su dostupne preko >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << interneta u elektronskoj formi, pa ne boli glava baš toliko“.
Kaže da je sve vreme uživao na fakultetu i da sa dobrom organizacijom ništa nije teško.
“Nekad sam morao da smanjim izlaske, ali to je to. Nisam se ničega specijalno odricao. Ako neko hoće da upiše medicinu da bi pomagao ljudima, da se bavi naukom onda nek ide ka tome. Ali ako neko želi da je upiše samo da bi nosio beli mantil ili samo zato jer su mu roditelji rekli da mora, onda bolje da se ne upušta u to. Svaki dan moraš da radiš, nema kampanjskog učenja. Verovatno neko i ima ono što neki zovu talenat za medicinu… Ja svog brata nikad nisam video da bdi nad knjigom po ceo dan, ali kad god sam ga pitao nešto, on je sve znao. Kod njega se vidi taj dar i talenat za medicinu. Ja nisam toliko talentovan i to znam, ali sam veliki radnik. Ako treba ja ću učiti i preko 12 sati dnevno da nešto savladam”, kaže iskreno.
Od druge godine je bio na sudskoj medicini gde je u profesoru doktoru Slobodanu Saviću pronašao velikog prijatelja i učitelja. Nastavak na sledećoj stranici.

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.