CELA MAKEDONIJA SPALA NA JEDNO SELO: Ovih 700 građana odlučiće ko je dobio izbore!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Dec.2016, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CELA MAKEDONIJA SPALA NA JEDNO SELO: Ovih 700 građana odlučiće ko je dobio izbore!

Šta se sprema nakon izbora

Nešto više od 700 birača moglo bi danas, na ponovljenim izborima u tetovskom selu Tearce, da odluči ishod vanrednih parlamentarnih izbora.

Prema navodima makedonskih medija, noć uoči glasanja uhapšene su dve osobe koje su pokušale da kupe glasove.

One su išle po kućama, nudile 100 do 500 evra za glas i uzimale lične karte od osoba koje su pristajale da izađu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na ponovljeno glasanje. Ni posle intervencije policije, nije postalo jasno za koju političku stranku su to činili.

Na izborima u tom selu 11. decembra glasalo je 714 birača, a VMRO-DPMNE osvojio je svega četiri glasa više od SDSM-a. Lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski još je ranije najavio da njegova stranka neće učestvovati na ponovljenom glasanju.

Ukoliko opozicija u selu Tearce dobije 360 glasova više od VMRO-DPMNE, obe stranke imaće po 50 poslanika u Sobranju.  Pred izlazak na birališta, VMRO-DPMNE ima dva poslanika u Sobranju više u odnosu na glavne rivale - SDSM.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makedonija: I dalje svi tvrde da su pobedili

Izvor: Mondo, 25.Dec.2016

Državna izborna komisija (DIK) Makedonije objavila je večeras da nakon ponovljenog glasanja u tetovskom selu Tearci nisu promenjeni izborni rezultati na vanrednim parlamentarnim izborima...Prema preliminarnim rezultatima, najviše mandata je dobila je VMRO DPMNE Nikole Gruevskog – 51. Sledi Socijaldemokratski...

Nastavak na Mondo...

INCIDENTI NA PONOVLJENIM IZBORIMA U TEARCIMA: Ekipe Gruevskog otimale lične karte

Izvor: Kurir, 25.Dec.2016

...TETOVO - Nešto više od 700 birača imalo je mogućnost da juče na ponovljenim izborima u tetovskom selu Tearce odluči ishod vanrednih parlamentarnih izbora u Makedoniji..Do 13 sati na glasanje je izašlo 252 ljudi, što je 35,29% odsto glasača..Na terenu je zabeleženo jako prisustvo policije,...

Nastavak na Kurir...

Komisija: SDSM osvojila najviše glasova u Tearcu

Izvor: Blic, 25.Dec.2016

Na ponovljenim izborima u tetovskom selu Tearce najviše glasova dobio je Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM), objavila je Državna izborna komisija na sajtu...Prema navodima komisije, SDSM je osvojila 245 glasova, VMRO-DPMNE 149, DUI, DPA i Alijansa za Albance po jedan glas, a VMRO za Makedonija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.