SAD, Bugarska i Poljska svojim građanima: Odmah napustite Rusiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2022, 11:16

SAD, Bugarska i Poljska svojim građanima: Odmah napustite Rusiju

Američka ambasada u Moskvi i vlade Bugarske i Poljske pozvale su svoje državljane koji su još u Rusiji da odmah napuste tu zemlju.

Američki građani ne bi trebalo da putuju u Rusiju, a oni koji borave ili putuju u Rusiju, treba odmah da napuste zemlju, dok postoje ograničene mogućnosti komercijalnog putovanja", navodi se u saopštenju američke ambasade u Moskvi, koje je prenela agencija TASS.

Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske pozvalo je u utorak u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << građane te zemlje da se "uzdrže od putovanja u Rusku Federaciju" i savetovalo da bugarski državljani u Rusiji "razmotre mogućnost da što pre napuste zemlju, koristeći trenutno dostupna prevozna sredstva".

Slično saopštenje uputilo je i poljsko Ministarstvo spoljnih poslova, preneli su poljski mediji.

"U slučaju drastičnog pogoršanja bezbednosne situacije, zatvaranja granica ili drugih nepredviđenih okolnosti, evakuacija bi mogla biti značajno otežana ili čak nemoguća. Preporučujemo građanima Poljske koji se nalaze na teritoriji Rusije da napuste njenu teritoriju koristeći raspoloživa komercijalna i privatna prevozna sredstva", navodi se u saopštenju poljskog Ministarstva spoljnih poslova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina: Rezultate referenduma smatramo ništavnim

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2022

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine saopštilo je danas da, kao i u slučaju Krima, Luganska, Donjecka, Zaporoška i Hersonska oblast ostaju deo suverene teritorije Ukrajine i da rezultate sprovedenog referenduma Kijev i međunarodna zajednica smatraju ništavnim...U saopštenju se navodi da prisiljavanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.