Brnabić o novom mandatu: To ne zavisi od mene, SNS ima dobre kandidate

Izvor: Beta, 15.Jul.2020, 20:19

Brnabić o novom mandatu: To ne zavisi od mene, SNS ima dobre kandidate

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da ne zavisi od nje da li će i u novom mandatu biti na čelu Vlade Srbije.Gostujući na Radio televiziji Vojvodine, ona je kazala da Srpska napredna stranka ima "dobre kandidate" za tu poziciju.Upitana da li su slike nasilja sa nedavnih protesta narušila imidž Srbije u svetu, premijerka je kazala da je napadima na policiju, upadom u skupštinu, paljenjem automobila Molotovljevim koktelima poslata "zaista najgora moguća slika Srbije". "Svi u Srbiji smo bili svedoci protesta Jedan od pet miliona gde niko nikada nije napadao institucije koje pripadaju svim gradjanima, niko nije napadao policiju. Koja država bi dozvolila da se onako napada policija i da se onako zauzima zgrada Senata u Parizu", upitala je premijerka.  Ona je kazala i da će svuda gde je policija upotrebila prekomernu silu, odgovorni biti procesuirani ali i dodala da je "mnogo veću upotrebu sile videla na demonstracijama u Parizu, Londonu, Berlinu". Navela je i da je videla razlike medju učesnicima protesta, na kojima je po njenim rečina, najviše bilo gradjana koji su "besni i frustrirani zbog milion stvari" ali i pripadnika ekstremne desnice i levice.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Brnabić: Na protestima nije bilo prekomerne upotrebe sile

Izvor: RTS, 15.Jul.2020

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je da građanski protesti nije trebalo da se dogode i da će verovatno uticati na opštu epidemiološku sliku u društvu, kao i da će biti više zaraženih. . Ana Brnabić je za Radio-televiziju Vojvodine rekla da na protestima nije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.