Britanci zainteresovani za izgradnju puteva u Srbiji

Izvor: RTS, 15.Maj.2019, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanci zainteresovani za izgradnju puteva u Srbiji

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa komesarom za trgovinu Ujedinjenog Kraljevstva sa Evropom Endrjuom Mičelom o razvoju ekonomske i trgovinske saradnje.
Ana Brnabić je ocenila da je ekonomska saradnja dobra, ali da je i dalje ispod realnih mogućnosti i da ima prostora za razvoj i unapređenje odnosa.

Premijerka je naglasila da se, u svetlu britanskog napuštanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropske unije, nada da će budući trgovinski odnosi dve zemlje biti definisani kroz zaključenje bilateralnog sporazuma o slobodnoj trgovini uz uvažavanje interesa obe strane.
To bi, kako se dodaje. predstavljao dobar signal u pravcu razvoja odnosa.
Mičel je istakao da je veoma zadovoljan što će Velika Britanija, kroz realizaciju projekta Moravskog koridora, učestvovati u procesu izgradnje putne infrastrukture u Srbiji.
Prema njegovim rečima britanska poslovna zajednica veoma je zainteresovana da se uključi u te projekte.
Komesar za trgovinu Ujedinjenog Karljevstva dodao je da je Velika Britanija odlučna u nameri da dalje razvija trgovinske odnose i sa Srbijom.
Premijerka Brnabić je izrazila zahvalnost Velikoj Britaniji za podršku razvoju e-uprave u Srbiji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić sa komesarom Velike Britanije: Saradnja dobra, ali ispod mogućnosti

Izvor: Danas, 15.Maj.2019

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa komesarom za trgovinu Velike Britanije sa Evropom Endrjuom Mičelom, koji je istakao da je veoma zadovoljan što će Britanija, kroz realizaciju projekta Moravskog koridora, učestvovati u izgradnji putne infrastrukture u Srbiji. Članak Brnabić...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.