Brisel o sporu Srbije i Crne Gore: Dobrosusedski odnosi su važni na putu ka EU

Izvor: Beta, 29.Nov.2020, 18:40

Brisel o sporu Srbije i Crne Gore: Dobrosusedski odnosi su važni na putu ka EU

Evropska komisija (EK) je danas povodom diplomatskog spora Srbije i Crne Gore ukazala da su dobrosusedski odnosi važni na putu ka članstvu u EU.Portaprolka EK Ana Pisonero rekla je novinarima u Briselu da je "poštovanje dobrosusedskih odnosa kamen temeljac procesa proširenja i pridruživanja i stabilizacije", prenosi Radio Slobodna Evropa."Crna Gora i Srbija solidno napreduju u pristupanju Evropskoj uniji", dodala je Pisonero.Crna Gora je juče proglasila ambasadora Srbije u Podgorici Vladimira Božovića personom non grata i od njega zatražila da napusti tu zemlju u roku od 72 časa.Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore saopštilo je da se Božović duže vreme i kontinuirano mešao u unutrašnje stvari Crne Gore i da je davao izjave nespojive sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije. I posle više upozorenja da je takvo ponašanje neprihvatljivo, Božović je u petak još jednom omalovažio Crnu Goru, tako što je nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. godine nazvao 'oslobodjenjem' i 'slobodnom voljom' crnogorskog naroda, navelo je crnogorsko ministarstvo.Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ubrzo je saopštilo da je proglasilo ambasadora Crne Gore u Beogradu Tarzana Miloševića personom non grata i zatražilo da napusti zemlju u roku od 72 sata.Mandatar za sastav Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić danas je rekao da žali ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brisel o sporu Srbije i Crne Gore: Dobrosusedski odnosi su važni na putu ka EU

Izvor: Danas, 29.Nov.2020

Evropska komisija (EK) je danas povodom diplomatskog spora Srbije i Crne Gore ukazala da su dobrosusedski odnosi važni na putu ka članstvu u EU.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.