Borel najavio hitnu konferenciju EU, posle najsmrtosnijeg pojedinačnog udara u Gazi

Izvor: Beta, 16.Maj.2021, 11:50

Borel najavio hitnu konferenciju EU, posle najsmrtosnijeg pojedinačnog udara u Gazi

Ministri spoljnih poslova Evropske unije održaće u utorak hitnu video konferenciju o eskalaciji sukoba Izraela i Palestinaca, najavio je danas šef diplomatije tog bloka zemalja Žosep Borel, preneo je Frans pres."U svetlu nastavka eskalacije izmedju Izraela i Palestine i nepodnošljivog broja civilnih žrtava pozivam na vanrednu video konferenciju ministara spoljnih poslova EU u utorak. Mi ćemo diskutovati kako EU može da doprinese na najbolji mogući način okončavanju trenutnog nasilja", objavio je Borel na Tviteru.Konferencija je najavljena pošto su danas u izraelskim udarima na grad Gazu sravnjene sa zemljom tri zgrade i poginulo je najmanje 26 ljudi.To je najsmrtonosniji pojedinačan napad u žestokim sukobima Izraela i islamskog ekstremistučkog Hamasa koji vlada pojasom Gaze, započetim pre nepunih nedelju dana.Minastarstvo zdravlja u Gazi je reklo da je medju poginulima desetoro žena i osmoro dece, a da je još 50 ljudi ranjeno.Spasioci su žurili da izvuku preživele i tela iz ruševina. Medju ubijenima je i lekar iz glavne bolnice Šifa Abu Ajman Auf, kako je navedeno.Najmanje 174 Palestinaca je ubijeno u Gazi, uključujući 47 dece i 29 žena, a više od 1.200 je ranjeno. Na izraelskoj strani je poginulo osmoro ludi uključujući dečaka i jednog vojnika.Hamas i druge ekstremitičke organizacije su ispalile oko 2.900 ...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borelj najavio hitnu konferenciju EU, posle najsmrtosnijeg pojedinačnog udara u Gazi

Izvor: Danas, 16.Maj.2021

Ministri spoljnih poslova Evropske unije održaće u utorak hitnu video konferenciju o eskalaciji sukoba Izraela i Palestinaca, najavio je danas šef diplomatije tog bloka zemalja Žosep Borelj, preneo je Frans pres.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.