Blic: Savetnici Angele Merkel stižu u Beogradu na razgovor sa Vučićem

Izvor: Beta, 11.Mar.2019, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Savetnici Angele Merkel stižu u Beogradu na razgovor sa Vučićem

Jan Heker, najvažniji spoljnopolitički savetnik nemačke kancelarke Angele Merkel i njen savetnik za Balkan Matias Litenberg dolaze večeras u Beograd gde će u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem pokušati da utiču na spuštanje tenzija izmedju Kosova i Srbije, javio je danas list Blic. Taj list je, pozivajući se na saznanja iz diplomatskih krugova, naveo da će njih dvojica u Beograd stići posle posete Prištini i da će sa Vučićem razgovarati večeras ili sutra. "Ovaj sastanak je odlučujući kada govorimo o budućnosti dijaloga i odnosa dve strane", naveo je sagovornik Blica.Heker i Litenberg su trenutno u Prištini, ali zvanične najave njihovog dolaska u Beograd još nema.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savetnici Merkelove sutra na Kosovu

Izvor: OkRadio.rs, 11.Mar.2019

Dvojica glavnih spoljnopolitičkih savetnika nemačke kancelarke Angele Merkel boraviće sutra na Kosovu, preneo je večeras RTK. Prošle sedmice portal gazetaexpress.com javio je da će Matias Lutenberg i Jan Heker 11. marta u Prištini razgovarati sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem i premijerom...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.