Bilčik: Pozivam sve političare u Srbiji da se posvete reformama, početak dijaloga 1. marta

Izvor: Beta, 25.Feb.2021, 00:31

Bilčik: Pozivam sve političare u Srbiji da se posvete reformama, početak dijaloga 1. marta

Izvestilac Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju Vladimir Bilčik pozvao je sve političare u Srbiji da se nedvosmisleno posvete reformama neophodnim za napredak na evropskom putu i najavio početak medjustranačkog dijaloga uz posredstvo EU za 1. mart."Pozivam sve političare u Srbiji da se nedvosmisleno posvete reformama, što se pre svega odnosi na pravosudje i slobodu medija i uskladjivanje sa spoljnom politikom EU. Mnogo je učinjeno, ali još mnogo tek treba uraditi", rekao je Bilčik za RTS.Dan nakon što je Spoljnopolitički odbor EP (AFET) usvojio njegov Izveštaj o Srbiji, Bilčik je kazao da taj dokument "uvažava sve postignuto do sada, posebno konstruktivnu ulogu Beograda u dijalogu sa Prištinom".Naveo je da je jedna od glavnih poruka Izveštaja da je EP spreman da pomogne Srbiji u popravljanju uslova za političku utakmicu u zemlji."Pokrećemo medjustranački dijalog u razgovoru sa predsednikom Skupštine Ivicom Dačićem 1. marta. Evropski parlament će imati četiri predstavnika (u dijalogu), što pokazuje našu posvećenost. Uz (poslanicu EP) Tanju Fajon i mene, učestvovaće i iskusni bivši poslanici, Knut Flekenštajn i Eduard Kukan", naveo je Bilčik.Dodao je da stranke koje su bojkotovale izbore treba da se vrate za pregovarački sto i učestvuju na sledećim izborima.U Izveštaju, koji je AFET usvojio sa 57 glasova za, ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bilčik: Pozivam sve političare u Srbiji da se posvete reformama, početak dijaloga 1. marta

Izvor: Danas, 25.Feb.2021

Izvestilac Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju Vladimir Bilčik pozvao je sve političare u Srbiji da se nedvosmisleno posvete reformama neophodnim za napredak na evropskom putu i najavio početak međustranačkog dijaloga uz posredstvo EU za 1. mart.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.