Izvor: RTS, 02.Jul.2022, 08:35

Berbok: Ne gubiti vreme u približavanju Zapadnog Balkana EU

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok smatra da više ne treba gubiti vreme kada je reč o približavanju zemalja zapadnog Balkana Evropskoj uniji.
Berbok se još jednom izjasnila za brz napredak u pogledu pristupa država zapadnog Balkana EU, piše Dojče vele.
 
"Ne treba više gubiti vreme na integraciji i približavanju. Šest zemalja zapadnog Balkana ne samo što geografski pripadaju srcu Evrope, već i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << politički", rekla je Berbok nakon razgovora sa novom slovenačkom ministarkom spoljnih poslova Tanjom Fajon u Berlinu.
Prema mišljenju Berbokove, ne sme postojati, kako je navela, "ništa na Balkanu u kojoj bi se Rusija ili drugi akteri mogli učvrstiti".
Što se tiče Bosne i Hercegovine, Berbok je rekla da se odluka o statusu kandidata ne donosi zbog unutrašnje političke situacije, gde se, prema njenoj oceni, intenzivira kurs Republike Srpske na otcepljenju od države u celini.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Berbok: U približavanju Zapadnog Balkana EU ne gubiti vrijeme

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jul.2022

​BERLIN - Njemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok smatra da više ne treba gubiti vreme kada je riječ o približavanju zemalja zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

"NE TREBA VIŠE GUBITI VREME" Šefica nemačke diplomatije: Zapadni Balkan pripada Evropi

Izvor: Blic, 02.Jul.2022

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok smatra da više ne treba gubiti vreme kada je reč o približavanju zemalja zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.