Batak: Na pobedu, Kup je naša jedina šansa za Evropu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2020, 15:03

Batak: Na pobedu, Kup je naša jedina šansa za Evropu

Trener fudbalera Radničkog Radoslav Batak izjavio je danas da je Čukarički favorit u meču četvrtfinala Kupa na Banovom brdu, ali da će njegov tim dati sve od sebe jer je Kup jedina šansa da se izbori plasman na evropsku scenu.

"I mi i Čukarički smo odigrali jedan takmičarski meč posle dvoipomesečne pauze, a zanimljivo je da smo ostvarili identične rezultate. Mi smo odigrali 1:1 u Kruševcu, a oni protiv Vojvodine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Novom Sadu. Igramo protiv ozbiljnog protivnika. Čukarički je organizovan i kvalitetan klub sa dobrim trenerom i igračima, što pokazuje i njihova trenutna pozicija na tabeli Superlige. Što se tiče naše ekipe, imamo kadrovske probleme koji se posebno odnose na štopersku poziciju. Mario Maslać je dobio crveni karton protiv Napretka i na njega neću moći da računam, dok je Lazar Đorđević povređen", rekao je Batak na konferenciji za medije.

Kako je naveo, ekipa je utakmicu u Kruševcu završili sa trojicom veoma mladih fudbalera i moguće je da će neko od njih dobiti šansu na Banovom brdu.

"Povređen je i Milosavljević, dok je Čumić rovit i činimo maksimalne napore da ga osposobimo za igru. On je mnogo važan igrač za naš sistem, za nekoliko sedmica će se preseliti u Olimpijakos i njegova velika želja je da se od Radničkog oprosti dobrim partijama u Kupu Srbije. Bitna informacija je i da se oporavio Kojić i on će nam sa svojim iskustvom biti značajan na Banovom brdu".

Batak ističe da se Nišlije dugo spremaju za ovaj susret jer znaju da im je Kup jedina šansa da opet igraju Evropu.

"Učinićemo sve da napravimo iznenađenje i izborimo plasman u polufinale. Čukaričkom prepuštam ulogu favorita, igraju kod kuće, imaće i podršku publike, ali naš cilj je polufinale i imamo plan kako da ga ostvarimo. Igra se jedna utakmica, ulog je ogroman, ovo je praktično finale za nas i tako ćemo se i ponašati. Idemo na pobedu svim snagama", rekao je Batak.

Kajević: Poštujemo Radnički, Čukaričkom mesto u polufinalu

Fudbaler Čukaričkog Asmir Kajević, pred meč četvrtfinala Kupa Srbije protiv Radničkog iz Niša, izjavio je da poštuju rivala, ali da je ekipi sa Banovog brda mesto u polufinalu.

"Imamo bogat istorijat duela sa Nišlijama, ali će sutrašnji u Kupu biti jedan od najznačajnijih. Oba tima imaju velike ambicije, sigurno je da se Radnički nije odrekao borbe za plasman u Evropu, a njima je svakako lakši put kroz Kup takmičenje. Mi još uvek imamo šanse da stignemo do četvrtog mesta u Superligi, ali bi nam mnogo značio plasman u polufinale Kupa, gde je i mesto Čukaričkom", rekao je Kajević za klupski sajt.

Poslednji susret ova dva tima Nišlije su na Čairu rešile u svoju korist (2:0), a na Banovom brdu uspešniji su bili domaćini.

"Očekujem tvrdu utakmicu, protiv veoma kvalitetnog rivala, prema kojem gajimo veliki respekt. Nadamo se da bi mogla da bude viđena repriza našeg prvog ovosezonskog meča, ali smo spremni za svaki mogući scenario, pa i za jedanaesterce", rekao je vezista Čukaričkog.

Meč između Čukaričkog i Radničkog igra se sutra od 15 sati na stadionu na Banovom brdu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Desetkovane Nišlije hrabro na Čuku, cilj - Evropa

Izvor: Sportske.net, 02.Jun.2020

Radnički ima kadrovskih problema...Trener fudbalera Radničkog iz Niša Radoslav Batak rekao je danas da je Čukarički favorit u predstojećoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Srbije, ali da je cilj njegove ekipe plasman u polufinale..."Dugo se spremamo za ovaj susret, znali smo da nam je Kup jedina šansa...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.