Bajden se obratio javnosti: Ovo je napad bez presedana, uputio zahtev Trampu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2021, 23:42

Bajden se obratio javnosti: Ovo je napad bez presedana, uputio zahtev Trampu (VIDEO)

Izabrani predsednik Džo Bajden izjavio je večeras da su današnji neredi napad na demokratiju i d je to napad bez presedana.

On je u vanrednom obraćanju javnosti rekao da je američka demokratija napadnuta i da se današni napad razlikuje od svega viđenog u moderno doba.

-Za razliku od bilo čega što smo videli u moderno doba. Napad na tvrđavu slobode, sam Kapitol. Napad na narodne predstavnike i policiju u Kepitol hilu. Da budem vrlo jasan. Prizori haosa na Kapitolu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne odražavaju pravu Ameriku. Ne predstavljaju ko smo. Ono što vidimo je mali broj ekstremista posvećenih bezakonju. Ovo je haos. Graniči se sa pobunom. I to se mora završiti sada- rekao je Bajden, prenosi CNN.

Aktuelni američki predsednik Donald Tramp naredio je Nacionalnoj gardi iz država Merilend i Virdžinije da intervenišu na nasilnim protestima u Vašingtonu.

Predstavnica za štampu Bele kuće Kajli Mekenani saopštila je na svom Tviter nalogu da je predsednik Tramp pozvao na prekid nasilja i na mir.

CNN izveštava da je država Virdžinija poslala 200 pripadnika svoje policije, a iz kabineta guvernera te države Ralfa Nortama potvrđeno je i da je u toku mobilizacija pripadnika Nacionalne garde.

Više o tome pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.