Bajden izabrao senatorku Heris za potpredsedničkog kandidata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2020, 23:29

Bajden izabrao senatorku Heris za potpredsedničkog kandidata

Predsednički kandidat Demokratske stranke na predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, Džo Bajden, izabrao je senatorku Kamalu Heris za svoju kandidatkinju za potpredsednicu.

Tu odluku bivši potpredsednik SAD potvrdio je na Tviteru.

"Imam veliku čast da saopštim da sam odabrao Kamalu Heris, neustrašivog borca za malog čoveka, i jednu od najboljih državnih službenica u zemlji, kao moju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sukandidatkinju u trci za predsednika", napisao je Bajden na Tviteru.

On je pre nekoliko meseci obećao da će to biti žena, što bi bila četvrta žena koju stranka kandiduje.

Kandidati koji su bili u najužem izbori obavešteni su o Bajdenovoj odluci, rekao je neimenovani izvor, prenosi Rojters.

Prethodne tri su sve izgubile, dve kao potpredsedničke kandidatkinje, a Hilari Klinton kao rivalka Donalda Trampa

Bajdenov izbor za potpredsednickog kandidata smatra se jako važnim. Ako pobedi Trampa, Bajden će imati 78 godina kada bude bio inaugurisan u januaru, što bi ga učinilo najstarijim predsednikom u istoriji Amerike. Tramp sada ima 74, prenosi Glas Amerike.

Među mogućim kandidatima, one koje su deset ili dvadeset godina mlađe, pored izabrane senatorke iz Kalifornije Kamale Heris, koja je bila u trci za nominaciju demokrata, bile su bivša savetnica predsednika Baraka Obame za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs, guvernerka Mičigena Grečen Vitmer, senatorka iz Ilinoisa Tami Dakvort i članica Kongresa iz Kalifornije Karen Bas.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.