Izvor: RTS, 07.Feb.2021, 08:52

Bajden čestitao Vučiću i građanima Srbije predstojeći praznik – Dan državnosti

U pismu-čestitki američkog predsednika Džozefa Bajdena predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, pored uobičajenog isticanja posvećenosti unapređenju ekonomske saradnje, regionalne stabilnosti i demokratskih vrednosti, nedvosmisleno se poziva na međusobno priznanje Srbije i Kosova kao posledice postizanja sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa.
Predsednik SAD Džozef Bajden uputio je pismo-čestitku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dana državnosti. "U ime američkog naroda upućujem iskrene čestitke Vama i Vašim sugrađanima povodom Dana državnosti Srbije, 15. februara", piše u čestitki.

Imajući u vidu 140 godina partnerstva između naših dveju zemalja, Sjedinjene Države ostaju trajno posvećene unapređenju ekonomske saradnje, regionalne stabilnosti i demokratskih vrednosti, naveo je Bajden.
I dalje, ističe, ostajemo nepokolebljivi u podršci cilju Srbije u pogledu evropskih integracija i pružamo vam podsticaj da i dalje preduzimate teške korake ka postizanju tog cilja – uključujući uvođenje neophodnih reformi i postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji sa Kosovom, koji je fokusiran na međusobno priznanje.
"Snaga naših odnosa temelji se na dubokoj istoriji veza između naših naroda koji su ratovali kao saveznici u oba svetska rata i mi izuzetno cenimo veliki doprinos koji su Srbi dali američkom društvu u mnogim oblastima", napisao je američki predsednik.
Takođe, navodi, cenimo našu blisku saradnju u borbi protiv pandemije kovid 19, dok se zajedno suočavamo s ovim globalnim izazovom bez presedana.
"Radujem se saradnji s Vama na produbljivanju prijateljskih veza između naših zemalja i jačanju odnosa između Srbije i Sjedinjenih Država. Vama i narodu Srbije želim da radosno proslavite svoj praznik", piše u čestitki. 
Kako je reč o tome da je u čestitki za Dan državnosti Srbije iz Bele kuće, koje su uglavnom protokolarne, prvi put poslata ovakva vrsta poruke u kojoj se apostrofira buduće rešenje kosovskog problema međusobnim priznanje Srbije i Kosova, očekuje se, kako Tanjug saznaje, da Vučić danas nakon što bude prisustvovao vojnoj vežbi u Pančvu, odgovori na tu poruku. 
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden čestitao Dan državnosti Srbije; Pomenuio i "međusobno priznanje", čeka se odgovor Vučića

Izvor: B92, 07.Feb.2021

Predsednik SAD Džozef Bajden uputio je pismo-čestitku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije, 15. februara..."U ime američkog naroda, upućujem iskrene čestitke Vama i Vašim sugrađanima povodom Dana državnosti Srbije 15. februara", kaže se u cestitki...Bajden...

Nastavak na B92...

STIGLA PRVA ČESTITKA: Bajden poslao pismo predsedniku Vučiću

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2021

Bajden je istakao da SAD ostaju trajno posvećene unapređenju ekonomske saradnje, regionalne stabilnosti i demokratskih vrednosti...Predsednik SAD Džozef Bajden uputio je pismo-čestitku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije, 15. februara, saopšteno je iz...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Bajden čestitao Vučiću predstojeći praznik - Dan državnosti Srbije

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Feb.2021

Predsjednik SAD Džozef Bajden uputio je pismo-čestitku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.