Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2024, 07:34

BLISKOISTOČNI SUKOB: Egipat: SAD da objasne Izraelu posledice kopnene ofanzive na Rafu; Kac: Borelj da prestane sa napadima na Izrael

Rat Izraela i Hamasa – 165. dan. Američki predsednik Džozef Bajden razgovarao je telefonom sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom o razvoju situacije u Pojasu Gaze, prvi put od 15. februara. Egipat je pozvao SAD da Izraelu jasno stave do znanja kakve bi bile posledice kopnene ofanzive na Rafu. Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je da Izrael izaziva glad u Gazi i koristi je kao ratno oružje. Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac zatražio je od Borelja da "prestane da napada Izrael".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerika upozorava Izrael: Plan B za borbu protiv Hamasa?

Izvor: Deutsche Welle, 19.Mar.2024

Preko milion ljudi na jugu Pojasa Gaze strahuje od izraelske ofanzive. Sada je američki predsednik Bajden pozvao Izraelce da odustanu i nudi im drukčiji plan. Evropska unija uvodi sankcije protiv izraelskih naseljenika.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.