BG: Završen protest, ispred RTS minut ćutanja Raši Popovu

Izvor: B92, 20.Apr.2017, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Završen protest, ispred RTS minut ćutanja Raši Popovu

Učesnici 18. po redu protesta "Protiv diktature" u Beogradu završili su protestnu šetnju oko 20.00 ispred Doma Narodne skupštine.

Oni su najavili da će se sutra ponovo okupiti na istom mestu.

"Sutra u 18 sati", "Ko ne skače, taj je Vučić" skandirali su okupljeni ispred Doma Narodne skupštine posle čega su počeli da se razilaze.

Kolona je tokom šetnje sa Trga Nikole Pašića prošla Takovskom i Svetogroskom ulicom, Trgom Republike, Dečanskom, i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle oko sat vremena ponovo stigla na mesto odakle je i krenula, nešto pre 19 sati.

Učesnici su celom trasom duvali u pištaljke i trubice i uzvikivali "Izađite napolje", zastali su ispred zgrade Radio-televizije Srbije gde su, posle skandiranja "Hoćemo uživo" minutom ćutanja odali poštu pesniku Raši Popovu.

Na čelu kolone, koju su predvodili dobošari, bili su istaknuti transpartenti "Fer i slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizcaija, zaštita i poboljšanje radnih prava", "Sviraj kraj. Kulturom protiv diktature", kao i "Protiv terora vlasti".

Protest je počeo okupljanjem kod Doma Narodne skupštine nešto posle 18 sati, a na trasi šetnje u kojoj je bilo oko 150 učesnika, saobraćaj je bio obustavljen.

Skup je obezbeđivao manji broj saobraćajnih policajaca, primetni su bili i policajci u civilu, a nije bilo incidenata.

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije počeli su 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora.

Okupljeni traže smenjivanje "političke elite" fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i razrešenje "svih korumpiranih funkcionera".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.