Anketa parlamenta EU: Evropljane najviše brinu siromaštvo i nejednakost

Izvor: Beta, 15.Feb.2021, 12:17

Anketa parlamenta EU: Evropljane najviše brinu siromaštvo i nejednakost

Smanjenje siromaštva i društvene nejednakosti ponovo je za gradjane Evropske unije postalo pitanje koja treba da bude politički prioritet posle pandemije kovida-19, pokazalo je novo istraživanje javnog mnjenja sprovedeno za potrebe Evropskog parlamenta.Gotovo polovina učesnika ankete (45 odsto) izjavilo je da borba protiv siromaštva treba da se nadje na vrhu agende parlamenta EU, što je 17 odsto više nego u sličnom istraživanju godinu dana ranije.Istraživanje godišnji evrobarometar sprovela je za EP konsultantska agencija Kantar u novembru i decembru 2020. godine, i ono odslikava uticaj koji je pandemija korona virusa imala na javno mnjenje u EU, preneo je briselski portal EURACTIV.I Svetska banka je prethodno u više navrata ocenila da će pandemija direktno uticati na porast siromaštva u svetu i da bi tokom 2020. godine, zbog usporavanja privrede i ograničene mobilnosti, izmedju 88 i 115 miliona ljudi širom sveta moglo da bude gurnuto u ekstremno siromaštvo.Anketa koju je sproveo EP pokazala je i da kod gradjana visoko medju prioritetima i borba protiv terorizma i organizovanog kriminala, sa 35 odsto, a da 33 odsto anketiranih želi da se omogući lakši pristup kvalitetnom obrazovanju.Za zaštitu životne okoline i biodiverziteta kao glavni zadatak izjasnio se gotovo isti postotak gradjana kao u anketi 2019, njih ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Anketa parlamenta EU: Evropljane najviše brinu siromaštvo i nejednakost

Izvor: Danas, 15.Feb.2021

Smanjenje siromaštva i društvene nejednakosti ponovo je za građane Evropske unije postalo pitanje koja treba da bude politički prioritet posle pandemije kovida-19, pokazalo je novo istraživanje javnog mnjenja sprovedeno za potrebe Evropskog parlamenta.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.