Tadić napustio DS, Šutanovac mu poručio: Putuj igumane

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jan.2014, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić napustio DS, Šutanovac mu poručio: "Putuj igumane"

Počasni predsednik DS-a Boris Tadić podneo ostavku na tu funkciju i napustio DS zbog neslaganja sa politikom aktuelnog rukovodstva. Boris Tadić, bivši predsednik Srbije i počasni predsednik DS napustio je stranku koju je vodio od februara 2004. do novembra 2012. godine, saznaju beogradski mediji.

Tadić je, kako kaže, odlučio da napusti DS zbog neslaganja sa pravcem kojim demokrate trenutno idu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pod novim rukovodstvom, piše ''Telegraf''.

  Napustio stranku: Boris Tadić

 

“Odluku sam doneo upravo zbog toga što se u politički blok DS vraćaju ljudi, koji su doneli epitet aferaške i korupcionaške stranke. Odluka nije protiv članova DS, već zbog njih i njima poručujem da je Srbiji potrebna nova demokratska stranka”, rekao je Tadić.

 

Bivši predsednik Srbije je naveo da bi ta nova stranka “obavila svoju misiju modernizacije Srbije i misiju uspostavljanja trajnog mira na Zapadnom Balkanu”.

Ipak, Tadić nije potvrdio da će on osnovati novu stranku i rekao je da će “odluku o izlasku na predstojeće izbore doneti uskoro”, dodavši da se “mesecima nije video sa onima koji se spominju o priči o novom demokratskom frontu”.

 

Tadić je naveo da u javnosti postoji “sintagma o žutim lopovima”.

 

''U tome nikakvog udela nisam imao, a plaćao sam političku cenu'', rekao je Tadić.

Boris Tadić na nedavnoj maratonskoj sednici GO DS-a nije dobio podršku jer je većina članova stala je uz Dragana Đilasa. Tadić je tada rekao da nije zadovoljan odlukom stranke.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Boris Tadić napustio DS

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jan.2014

Počasni predsednik DS-a Boris Tadić podneo ostavku na tu funkciju i napustio DS zbog neslaganja sa politikom aktuelnog rukovodstva. Boris Tadić, bivši predsednik Srbije i počasni predsednik DS napustio je stranku koju je vodio od februara 2004. do novembra 2012. godine, saznaju beogradski mediji...Tadić...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.