Anatemisani Miraš Dedić doliva ulje na vatru: Bila bi druga Srebrenica

Izvor: B92, 10.Jun.2019, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anatemisani Miraš Dedić doliva ulje na vatru: "Bila bi druga Srebrenica"

Miraš Dedeić, koga je anatemisao vaseljenski patrijarh Vartolomej, oglasio se o Novom zakonu Crne Gore o verskim zajednicama. "Bila bi druga Srebrenica".

Podsetimo, radi se o Nacrtu zakona koji je usvojila Vlada Crne Gore, a po kom se, između ostalog, predviđa da crkvena imovina postane državna. Taj zakon će se tako odnositi i na brojnu imovinu Srpske pravoslavne crkve, iz koje je već najavljen otpor pomenutom zakonu.

Takoreći ulje na vatru dodao je i predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << crne Gore Milo Đukanović, koji je nedavno rekao da će crkve i manastiri biti vraćeni onima kojima pripadaju. Sada tenziju dodatno diže i Miraš Dedeić, koga je anatemisao vaseljenski patrijarh Vartolomej, a koji je pozdravio izjavu Đukanovića, prenele su Večernje novosti.

"Đukanović je čekao pravo vreme da kaže da se crkve vraćaju CPC. On zna kad šta reći, i izabrao je pravi momenat. Bila bi druga Srebrenica da nismo čekali sa tim", kazao je novinarima Dedeić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MIRAŠ DEDEIĆ PODRŽAO MILA: Bila bi druga Srebrenica da nismo čekali

Izvor: Večernje novosti, 10.Jun.2019

Poruka predsednika Crne Gore da će novim zakonom crkve i manastiri biti vraćeni onima koji pripadaju dodatno je podigla tenzije. Oglasio se i Miraš Dedeić, koga je anatemisao vaseljenski patrijarh Vartolomej MIRAŠ Dedeić, koga je anatemisao vaseljenski patrijarh Vartolomej,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.