Anatemisani Miraš Dedeić doliva ulje na vatru: "Bila bi druga Srebrenica"

Miraš Dedeić, koga je anatemisao vaseljenski patrijarh Vartolomej, oglasio se o Novom zakonu Crne Gore o verskim zajednicama. "Bila bi druga Srebrenica".

Izvor: B92, Veèernje novosti

Ponedeljak, 10.06.2019.

12:55

Anatemisani Miraš Dedeić doliva ulje na vatru:
Foto: Mehaniq/Depositphotos/Ilustracija

Podsetimo, radi se o Nacrtu zakona koji je usvojila Vlada Crne Gore, a po kom se, između ostalog, predviđa da crkvena imovina postane državna. Taj zakon će se tako odnositi i na brojnu imovinu Srpske pravoslavne crkve, iz koje je već najavljen otpor pomenutom zakonu.

Takoreći ulje na vatru dodao je i predsednik crne Gore Milo Đukanović, koji je nedavno rekao da će crkve i manastiri biti vraćeni onima kojima pripadaju. Sada tenziju dodatno diže i Miraš Dedeić, koga je anatemisao vaseljenski patrijarh Vartolomej, a koji je pozdravio izjavu Đukanovića, prenele su Večernje novosti.

"Đukanović je čekao pravo vreme da kaže da se crkve vraćaju CPC. On zna kad šta reći, i izabrao je pravi momenat. Bila bi druga Srebrenica da nismo čekali sa tim", kazao je novinarima Dedeić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: