Američki general: I homoseksualaci odgovorni za Srebrenicu

Izvor: S media, 19.Mar.2010, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki general: I homoseksualaci odgovorni za Srebrenicu

Penzionisani američki general i nekadašnji komandant NATO Džon Šian izjavio da je prisustvo homoseksualaca u holandskim mirovnim snagama bio jedan od razloga zbog kojih te jedinice nisu uspele da spreče zločin u Srebrenici.

Govoreći pred komitetom za oružane snage Senata SAD koji razmatra nacrt zakona koji bi američkim vojnicima homoseksulacima dozvolio da otvoreno iskazuju svoje seksualno opredjeljenje, general >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Šian je rekao da bi to podrilo jednistvo borbenih snaga, preneo je radio Glas Amerike.

Kao primer lošeg uticaja prisustva homoseksualaca u vojnim snagama on je naveo holandske oružane snage koje su odmah posle prestanka hladnog rata liberalizovale svoju vojsku, dozvoljavajući i homoseksualcima da budu vojnici i koncentrisala se na mirovne misije.

Slično su postupile i druge zemlje poput Belgije Britanije i Izraela.

Po njemu, to je dovelo do toga da takve snage postanu nespremne za rat, a primer je Srebrenica.

Upitan direktno da li su mu to rekli holandski zvaničnici, general Šian je odgovorio pozitivno i dodao da su mu rekli da je to bio jedan od uzroka.

Holandsko ministarstvo odbrane je ove tvrdnje američkog generala ocenilo kao "potpuno besmislene" i istaklo da je neverovatno da "čovek njegovog nivoa izjavi nešto slično".

Portparol tog ministarstva Rodžer van de Vetering je dodao da nikada ranije niko u Holandiji ili bilo gde drugde nije spomenuo tvrdnje general Šiana.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.