Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2018, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador SAD izrazio saučešće porodicama poginulih u NATO bombardovanju

Američki ambasador Kajl Skot danas je u Beogradu izrazio saučešće porodicama poginulih u ratovima 90-ih, uključujući i one koji su stradali u vazdušnim napadima NATO snaga 1999. godine.

Skot je rekao da su se 90-ih godina vlade SAD i Srbije našle na suprotnim stranama, ali da je to deo "zajedničke istorije".

"Na taj period gledamo kao na trenutno skretanje sa dugogodišnjeg puta savezništva i prijateljstva među našim državama", rekao je Skot.

>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />On je rekao da su u balkanskim ratovima 90-ih godina, hiljade nevinih civila poginule "u bezumnom ratnom nasilju" i dodao da je danas blizu mesta na kojem je zalutala NATO bomba 1999. "tragično ugasila tri nedužna života".

"Izražavam saučešče porodicama poginulih u ratovima iz devedesetih, uključujući i one koji su stradali u vazdušnim napadima NATO snaga 1999", rekao je Skot.

Ambasador SAD danas je zajedno sa pomoćnikom gradonačelnika Andrejom Mladenovićem položio venac na spomenik američkoj doktorki ;Rozali Sloter Morton koja je pomagala Srbiji u Prvom svetskom ratu, u sklopu obeležavanja 100. godišnjice njegovog završetka.

Američki ambasador je rekao da s gradom Beogradom s ponosom obeležava kraj "rata koji je doneo neizrecivu patnju i opustošio čitav evropski kontinent u parku koji je poneo ime Amerikanke koja je posvetila svoj život pomaganju Srbima i Srbiji da opstanu".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saučešće Skota porodicama stradalih tokom bombardovanja 1999.

Izvor: RTS, 23.Okt.2018

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot izrazio je saučešće porodicama poginulih u ratovima devedesetih i NATO bombardovanju. Naveo je da je "zalutala NATO bomba tragično ugasila tri života nedužnih pacijenata" u bolnici "Dragiša Mišović". ...

Nastavak na RTS...

Skat: Saučešće porodicama poginulih u NATO bombardovanju

Izvor: N1 televizija, 23.Okt.2018

Američki ambasador Kajl Skat je u Beogradu izrazio saučešće porodicama poginulih u ratovima devedesetih, uključujući i one koji su stradali u vazdušnim napadima NATO snaga 1999. godine...Skat je rekao da su se devedesetih godina vlade SAD i Srbije našle na suprotnim stranama, ali da je to deo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.