Ambasador: Izbodeni u Amsterdamu američki državljani

Izvor: B92, 01.Sep.2018, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador: Izbodeni u Amsterdamu američki državljani

Amsterdam -- Američki ambasador u Holandiji Pit Hoekstra izjavio je da su dve osobe izbodene juče na glavnoj železničkoj stanici u Amsterdamu američki državljani.

"Želimo im brz oporavak i blisko sarađujemo sa gradskim vlastima kako bi njima i njihovim porodicama pružili pomoć", rekao je Hoekstra, prenosi AP.

Policija je saopštila da su dve osobe pretrpele teške povrede, ali da one nisu opasne po život.

Amsterdamska policija takođe radi na utvrđivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okolnosti jučerašnjeg napada i smatra da je možda motivisan ekstremizmom. Avganistanca koji je izveo napad policajci su upucali, a potom je uhapšen.

Osumnjičenog je policija ispitivala u bolnici u koju je prebačen pod obezbeđenjem, preneo je AP.

U saopštenju gradskih vlasti navodi se i da osumnjičeni poseduje nemačku boravišnu dozvolu, zbog čega je amsterdamska policija u kontaktu sa nemačkim vlastima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.