Albanija: Zaraženi korona virusom neće moći da glasaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2021, 06:57

Albanija: Zaraženi korona virusom neće moći da glasaju

Predsednik centralne izborne komisije u Albaniji Ilirjan Celibaži potvrdio je da građani zaraženi korona virusom neće moći da glasaju na opštim izborima 25. aprila, navodeći da je to propisano zakonom.

"Zakon propisuje da se mora doći do biračkog mesta da bi se obavilo glasanje. Oni koji su u izolaciji zbog kovida-19 neće moći da glasaju i mi ćemo to uvažiti", izjavio je Celibaži, prenosi BTA.

Kritičari, međutim, smatraju da se time krši Ustav >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji garantuje svakom punoletnom Albancu pravo glasa, te da ne postoji zakon kojim se to pravo ograničava obolelima od kovida-19 .

Zaev pozvao Makedonce u Albaniji da glasaju za Ramu

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev pozvao je Makedonce koji žive u Albaniji da na predstojećim parlamentarnim izborima 25. aprila podrže Socijalističku partiju premijera Edija Rame.

Zaev je izjavio da je Makedonac Vasil Sterjovski na izbornoj listi Socijalističke partije Edija Rame i da je pre dve godine postao prvi Makedonac u parlamentu Albanije, prenosi agencija BTA.

Prema popisu stanovništva iz 2011. godine u Albaniji živi oko 6.000 Makedonaca, mada neke nevladine organizacije tvrde da je taj broj veći.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Makedonci, glasajte za Ramu"

Izvor: B92, 21.Apr.2021

Skoplje -- Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev pozvao je Makedonce koji žive u Albaniji da na predstojećim parlamentarnim izborima 25. aprila podrže Edija Ramu...Zaev je izjavio da je Makedonac Vasil Sterjovski na izbornoj listi Socijalističke partije Edija Rame i da je pre dve godine postao prvi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.