Izvor: RTS, 10.Nov.2023, 16:53

Добитнице у четвртом извлачењу игре "Узми рачун и победи" потписале уговоре и добиле кључеве станова

Добитнице станова у четвртом, јесењем извлачењу наградне игре "Узми рачун и победи" потписале су у Влади уговоре о власништву. Бранка Аврамовић постала је власница двособног стана у насељу "Земунске капије", а Биљана Јовановић трособног у новобеоградском Блоку >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 63.
Две медицинске сестре из Лесковца и Инђије узеле су своје кључеве. Старија која на бироу чека пензију, добила је већи стан. Њен добитни рачун од 27 динара, потврђује да се добро добрим враћа.

"Купила сам нешто пре тога и платила и онда сам видела крем бананице за децу од колеге, који су баш сиромашни. Ја сам узела четири крем бананице по 6,99 динара да им однесем. Они су били срећни, као ја када сам добила стан", наводи Биљана Јовановић, добитница трособног стана.
Бранка признаје да све заслуге за скенирање и слање преко њеног телефона припадају једном члану породице – њеном сину.
"Послали смо око 2.300 рачуна, некада ми је и сестра помагала. Сви су ми доносили – мама, тата, цела породица", додаје син Бранке Аврамовић, добитнице двособног стана.
Пореска управа и полиција открили су и покушај који је више од игре. Ухапшен је младић који је модификовао рачуне у намери да повећа шансе за добитак. Надлежни подсећају да је у новом систему е-Фискализације сваки рачун из 225.000 продајних објеката у тренутку издавања видљив у Пореској управи.
"Дакле, ти системи су потпуно заштићени и способни да виде и препознају било какве злоупотребе, тако да са једне стране грађани Србије могу да буду потпуно безбрижни када је сигурност овог система у питању, као што је и овај пример показао. С друге стране, нека то буде упозорење свима који покушају да злоупотребе једну лепу наградну игру и један прелеп подухват Владе Србије да се сви заједно изборимо са сивом економијом", напомиње Синиша Мали, министар финансија.
У финалном овогодишњем извлачењу главна награда је четворособан стан, а власника ће добити и један трособан – оба у новобеоградском Блоку 63.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.