Izvor: HotSport.rs, 04.Feb.2015, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRENER ‘ARMEJACA’ ITUDIS: Željko Obradović je moj kum i veliki brat, Teo veoma inteligentan

Trener moskovskog CSKA Dimitris Itudis u intervjuu za Blic pričao je o kumu Željku Obradoviću, Milošu Teodosiću, Crvenoj zvezdi i reprezentaciji Srbije.

Grčki stručnjak, koji je studirao u Zagrebu i dobro priča srpski jezik, prvo je govorio o kumu Željku Obradoviću kome je bio pomoćnik 13 godina. To jest otkrio je kakav je osećaj >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << igrati utakmicu protiv „učitelja“, pošto su se CSKA i Fenerbahče susreli u Evroligi.
– Mi smo profesionalci, pokušavamo da radimo najbolje svoj posao. Ja mogu da mu budem samo zahvalan na saradnji, i za ono što imamo familijarno. On je moj kum, venčao me je, krstio mi dete, iza nas je mnogo lepih godina. Mogu biti samo zahvalan na svemu što je uradio za mene. I kad sam dobio ponudu Banvita, prvi čovek kog sam pozvao za savet bio je Željko. On je za mene kao veliki brat, mogu biti subjektivan, ali svi koji budu čitali intervju, složiće se – ako nije najbolji na svetu, među najboljima je. Dugo je među najboljima, u timovima koji zahtevaju samo pobede, „broj 1″ je u tome. Takođe, veliku zahvalnost dugujem i Dušanu Ivkoviću, koji me je i preporučio da budem pomoćnik Željku u Panatinaikosu.
Dimitris Itudis je izneo i niz pohvala na račun Miloša Teodosića.
Teo je specifična priča, ima veliki talenat, predvidi dosta puta šta će biti na terenu. Imao je izvanredno izdanje na Svetskom prvenstvu sa Srbijom, mislim da se nalazi u najzrelijim godinama, već je prošao dosta stvari u karijeri, to ga jedino može učiniti boljim. Ima visoku inteligenciju i kao čovek i kao igrač. U najboljim je trenucima, samo treba još jače da se radi. To zna i on dobro, i saradnici, radi se više, u teretani, na telu, kako bi zreliji igrači imali dugotrajnu karijeru.
Grk je takođe otkrio da prati Crvenu zvezdu u Evroligi, kao i ABA ligu.
– Pratim, kad mogu, i ABA ligu i sve ostalo koliko dozvoli vreme. Zvezda ima izvanredan igrački kadar, jedan od najboljih u poslednjim godinama. Imaju dobar spoj iskustva i mladosti, očigledno stabilnost da nastave na dobrom putu.
Kompletan intervju sa Dimitrisom Itudisom možete pročitati na Blicu.
hotsport.rs
Pogledaj vesti o: Veliki Brat,   Grčka

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.