Još 50.000 doza vakcine „Sputnjik V“ stiglo u Srbiju

Izvor: Vostok.rs, 09.Feb.2021, 09:45

Još 50.000 doza vakcine „Sputnjik V“ stiglo u Srbiju

Avion je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sleteo oko 6.30, a vakcine će odmah biti dopremljene u Institut "Torlak", odakle će se distribuirati centrima za vakcinaciju širom zemlje.
Noćas je na moskovskom aerodromu Šeremetjevo utovaru vakcina u avion "Er Srbije" prisustvovao ministar za inovacije Nenad Popović, koji je istakao da se odnosi Srbije i Rusije nalaze na najvišem nivou u istoriji. "Nijedna zemlja u Evropi nije dobila ovoliko vakcina iz Rusije koliko je dobila Srbija. U ovom trenutku, kada se i sama Rusija suočava sa poteškoćama da distribuira dovoljno vakcina svojim regionima, ona pomaže Srbiji i šalje vakcine kada su nam najpotrebnije", rekao je Popović za Tanjug. Iz Rusije je u Srbiju jutros stiglo još 50.000 vakcina, a za dva dana, 11. februara, trebalo bi da stignu i ruski stručnjaci, koji će sa kolegama iz Instituta "Torlak" razmotriti mogućnosti da "sputnjik Ve" počne da se proizvodi u Srbiji.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.