Izvor: 011vodič.com, 01.Nov.2019, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka vojska menja kalibar municije zbog Rusije

Američka vojska planira da opremi novu generaciju streljačkog oružja municijom kalibra 6,8 milimetara, kako bi mogli da probiju novu vrstu pancira kojima raspolažu Rusija i Kina, prenosi list „Popular mehaniks“.

Nova municija će zameniti metke kalibra 5,56 milimetara, koji su namenjeni za jurišnu pušku M16. Kako se navodi, takvu vrstu municije koriste NATO vojnici.
List ističe da američki vojnici >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << smatraju da je municija koju trenutno koriste zastarela za rešavanje problema sa novim pancirima.
Novom, krupnijom municijom biće opremljeno novo oružje, koje će zameniti automatsku pušku M4A1 i mitraljez M249.

The post Američka vojska menja kalibar municije zbog Rusije appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Američka vojska se zbog Rusije i Kine odučila da napravi ogromnu promenu

Izvor: B92, 01.Nov.2019

Vašington -- Američka vojska planira da opremi novu generaciju streljačkog oružja municijom kalibra 6,8 milimetara, piše list "Popjular mehaniks"...Kako prenosi Sputnjik, to se radi da bi mogli da probiju novu vrstu pancira kojima raspolažu Rusija i Kina...Nova municija će zameniti metke kalibra...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.