Vlada bez URS-a, odlučuje SNS

Izvor: RTS, 30.Jul.2013, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada bez URS-a, odlučuje SNS

Premijer Ivica Dačić obavestio javnost da Vlada nastavlja rad bez Ujedinjenih regiona Srbije. O predlogu premijera Dačića SNS će odlučivati u sredu, izjavio funkcioner naprednjaka Zoran Babić.

18.20 - Premijer Dačić stigao nešto posle 18 sati na Andrićev venac. Na sastanak sa predsednikom Nikolićem došao i vicepremijer Vučić.

17.57 - SNS će u sredu doneti odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o predlogu premijera Dačića da vlada nastavi da radi bez URS-a, izjavio je funkcioner naprednjaka Zoran Babić.

17.18 - Ako SNS ne prihvati predloge o rekonstrukciji, mogući novi izbori ili da se formira nova koalicija bez SPS-a, rekao premijer.

17.13 - Odlučio sam da Mlađan Dinkić više ne bude ministar ekonomije i finansija, rekao Dačić.

17.10 - Premijer Ivica Dačić se obraća javnosti.

Mlađan Dinkić i Ujedinjeni regioni Srbije više nisu deo vladajuće koalicije, saopštio je premijer Ivica Dačić.

"Predlažem da Mlađan Dinkić ne bude više ministar finansija i ekonomije", rekao premijer Dačić navodeći kao razlog za to lošu situaciju u ekonomiji.

Prema njegovim rečima, predlegao je da Dinkić ostane u Vladi i da predloži resor koji će da vodi.

Međutim, kako je rekao premijer, Dinkić je odgovorio da je to moguće jedino ako bi on bio potpredsednik Vlade zadužen za investicije i ministar saobraćaja, telekomunikacija i informatičkog društva, kao i da rukovodi Agencijom za promociju izvoza.

Iako je Dinkić odustao od nekih zahteva, Dačić smatra da je ovakav predlog neprihvatljiv.

"Predlažm da Vlada nastavi da radi bez Mlađana Dinkića, ne mogu da prihvatim da se ponovo pravi superministarstvo", naveo je premijer i zahvalio Dinkiću i URS-u na "korektnoj saradnji".

"Moram da kažem da je Aleksandar Vučić prisustvovao svim sastancima, bio veoma korektan i izražavao spremnost da se nađe najbolje rešenje sa željom da se Dinkiću ponudi deo onoga što po koalicionom sporazumu pripada Srpskoj naprednoj stranci", rekao je premijer.

Dodao je da nije želeo da ponižava Ujedinjene regione Srbije predlogom da ta stranka ostane u vladi bez svog lidera Mlađana Dinkića.

"Pozivam SNS da nastavimo da radimo još bolje, iako nismo imali potpuno iste stavove oko rekonstrukcije Vlade. Ukoliko SNS to ne prihvati, jedina opcija su izbori ili neka druga koalicija bez SPS-a", kaže Dačić.

Na početku konfrencije Dačić se osvrnuo na rad Vlade u proteklih godinu dana, rekavši da je Srbija sada dobra vest u svetu.

Dačić je rekao da je sa odlukom upoznao i predsednika Tomislava Nikolića.

Posle obraćanja medijima, Dačić će se sastati sa predsednikom Tomislavom Nikolićem na Andrićevom vencu, a tema i tog razgovora biće rekonstrukcija.

Dačić, Vučić i Dinkić počeli su razgovore o rekonstrukciji Vlade juče popodne, ali posle četvoročasovnog razgovora u kabinetu premijera nije bilo izjava.

Dogovor o rekonstrukciji Vlade nastavljen je i danas u podne.

Političku biografiju Mlađana Dinkića možete pročitati ovde. 
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.